“BALKANLARDA TÜRK EDEBİYATI” KONULU KONFERANS YAPILDI.

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan ve yürütülen “Balkan Konferansları-I” projesinin üçüncüsü gerçekleştirildi. Bu çerçevede Kosova/Priştine Üniversitesi  Felsefe Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr. İrfan Morina’nın sunduğu “Balkanlarda Türk Edebiyatı”  konulu konferans, üniversitemiz İİBF. Prof.Dr. Fehmi Yıldız konferans salonunda yoğun bir katılımla yapıldı.  Programa Rektörümüz Prof.Dr. Yener Yörük, Dekanlarımız, Enstitü ve Yüksekokul müdürlerimiz ile akademisyenler, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

16 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 14.00’te başlayan program, Balkan Araştırma Enstitüsü’nün faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı. Ardından program konuğu  Prof.Dr. İrfan Morina, konferansında Osmanlı asırlarından başlayarak günümüze kadar uzanan bir süreçte Balkan coğrafyasında yaşayan ve halen yaşamakta olan şair ve yazarların durumları ile ilgili kapsamlı bilgiler verdi. Prof.Dr.Morina’nın özellikle Boşnak şairlerin şiirlerinden aktardığı örnekler salondaki Balkan kökenli öğrencilerin alkışları ile karşılık buldu.

Konferansın ardından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük verdiği konferans için Prof.Dr. İrfan Morina’ya bir teşekkür plâketi ile Üniversitemiz adına hediyelerini takdim ettiler.

Ek Resimler
Bu içerik 17.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1087 kez okundu.