BALKAN ARAŞTIRMALARI ÇALIŞTAYI YAPILDI

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsünün ev sahipliğini yaptığı “Balkan Araştırmaları Çalıştayı” 12.05.2014 tarihinde Üniversitemiz Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Çalıştaya Trakya Üniversiteler Birliği’ni (TÜB) oluşturan Trakya Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Balkanlar üzerine çalışmalar yapan üyeleri elemanları katıldı.
Üniversitemiz ve Enstitümüzün tanıtım sunumlarından sonra Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN açılış konuşmasını yaptı. GÜNŞEN konuşmasında Balkanların ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu anlattı ve Enstitümüzce yapılan çalışmalarımız ile projelerimiz hakkında bilgiler verdi. Daha sonra birlik üyesi üniversitelerin Balkan Araştırma Merkez Müdürleri de kendi birimlerini tanıtarak yaptıkları çalışmaları anlattı.
Katılımcılar daha sonra Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü müdürü Prof. Dr. İbrahim SEZGİN’in moderatörlüğünde Balkan araştırmaları üzerine görüş ve önerilerini sundular.

Çalıştayda Balkan araştırmaları konusunda işbirliği ve ortak projeler yapılması ve TÜB çatısı altında bu araştırmaların koordine edilmesi, 2015 yılından itibaren dönüşümlü olarak iki yılda bir Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerde Uluslararası Balkan Araştırmaları Sempozyumu düzenlenmesi, bir Balkan Araştırmaları Ağı’nın kurulması, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi’nin akademik yayın olarak desteklenmesi, Balkan araştırmalarına ait eserlerin yayımlanması, bir Balkan Dokümantasyon Merkezi kurulması gibi konular üzerinde kararlar alınmıştır.
Ek Resimler
Bu içerik 28.05.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1470 kez okundu.