BALKANLARDA BİR TÜRK TOPLULUĞU: GAGAVUZLAR KONFERANSI

Enstitümüz tarafından düzenlenen, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkerim DİNÇ’in konuşmacı olarak katıldığı “Balkanlarda Bir Türk Topluluğu: Gagavuzlar” başlıklı konferans 28.11.2014 tarihinde Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı konferans salonunda gerçekleşti.

Konferansa Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Üniversitemizin çeşitli birimlerinden öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yener YÖRÜK gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Balkan Araştırma Enstitüsünün üniversitemiz ve Ülkemiz için önemine değindi. Enstitümüzün bugüne kadar çok önemli çalışmalar yaptığını anlatan Rektörümüz,bugün düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Abdülkerim DİNÇ’in de konusunda en yetkin uzmanlardan olduğunu söyledi.

Daha sonra Doç. Dr. Abdülkerim DİNÇ kendi arşivinden derlediği Gagavuzların gündelik yaşamlarına ilişkin fotoğraf ve video görüntüleri eşliğinde yaptığı konuşmasında, Gagavuzlara ilişkin tarihsel, kültürel ve etnografik bilgiler sundu. Gagavuzların aile yapısına verdikleri önemi ve yaşadıkları coğrafyada kendi kültürlerini ve dillerini de muhafaza etmeye çalıştıklarını, ancak nüfuslarının da her geçen gün azaldığını anlatan DİNÇ, Gagavuzların sorunlarının çözümünde ülkemize ve bu arada Trakya Üniversitesine çok önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Konferansın son bölümünde Konferansa İstanbul’dan gelerek misafir olarak katılan Prof. Dr. Nurullah GENÇ de “Nurullah Genç Öldüğünde” isimli şiirini seslendirdi. Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Doç. Dr. Abdülkerim DİNÇ’e günün anısına plaket verdi.

Ek Resimler
Bu içerik 05.12.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1239 kez okundu.