Boşnak Öğrenciler Üniversitemizde.

Bosna Hersek Tuzla, Mostar ve Zenitsa Üniversitelerinin Türkoloji Bölümünde öğrenim gören 40 Boşnak öğrenci Trakya Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile Üniversitemizde düzenlenen Türk Dili ve Kültürü Çalıştayı’na katılmak üzere Edirne’ye geldi.

04.02.2013 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane Toplantı Salonunda yapılan açılışta konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK Balkan ülkelerinin kardeşliğinden bahsetti. 1990’larda Bosna’da yaşanan acıyı unutmadığımızı anlatan YÖRÜK, Balkanlarla ortak kültür ve medeniyet iş birliği içerisinde olduğumuzu ifade etti.

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN de Türkçe ve Boşnakçada yer alan benzer kelimeler nedeniyle konuk öğrencilerin Türkçe öğrenmekte zorlanmayacağına inandığını, bu programın iki dost ve kardeş ülke halkları arasında mevcut iş birliği ve iyi ilişkileri daha da pekiştirmeye vesile olacağını belirtti.

04-09 şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan projede konuk öğrenciler Türkçe seviyelerine göre iki gruba ayrıldılar. Başlangıç düzeyindeki öğrencilere beş gün boyunca Balkan Araştırma Enstitüsü Türk Dili Okutmanları tarafından hızlandırılmış Türk Dili kursu, orta derecede Türkçe bilenler için ise Üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından Türk Dili, Türk Tarihi, Türk Müziği, Türk Edebiyatı, Türkiye’nin Balkanlar Politikası, Türk Halk Edebiyatı, Balkan Müziği gibi konularda seminerler verildi. Konuk öğrencilere 08.02.2013 tarihinde Türkçe Düzey Belirleme Sınavı yapıldı. Sınav sonrasında katılım belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi. Belgelerin verilmesi sırasında konuşan Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN; “sizin acınız bizim acımız, sizin sevinciniz bizim sevincimizdir.” şeklinde konuştu ve programın gerçekleşmesi aşamasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Program sonunda da öğrenciler için planlanan kültür programı çerçevesinde Edirne gezisi düzenlendi, şehrin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi ve gezilen yerlerle ilgili bilgiler verildi.

Konuk öğrenciler 10.02.2013 tarihinde İstanbul gezisi için şehrimizden ayrıldı.

Bu içerik 14.02.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1778 kez okundu.