BULGARİSTANLI TÜRK ÖĞRETMENLERE TÜRKÇE EĞİTİMİ VE TÜRK KÜLTÜRÜ ÇALIŞTAYI

Trakya Üniversitesi, Filibe ve Burgaz Başkonsoloslukları iş birliği ile Enstitümüz koordinatörlüğünde Bulgaristan’ın Şumnu, Kırcaali ve Filibe şehirlerinden gelen Türkçe öğretmenleri için 22 Haziran-05 Temmuz 2013 tarihleri arasında “Türkçe Eğitimi ve Türk Kültürü Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştayın açılış konuşmasında Rektör yardımcısı Prof. Dr. Recep DUYMAZ konuk öğretmenlere hoş geldiniz dedi ve Trakya Üniversitesi tarafından Balkanlarda Türkçenin daha iyi öğrenilmesi için yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Enstitü müdürümüz Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN de konuşmasında “Bulgaristan’da Türkçemizin ses bayraktarlığını yapan, binbir güçlük içerisinde Türkçemizi öğretmek için gayret sarf eden sınıf ve Türkçe öğretmenlerimizi ülkemizde ve üniversitemizde ağırlamaktan ve iki hafta boyunca başta Türkçe eğitimi olmak üzere Türk kültürü ile ilgili bir program uygulamaktan dolayı mutlu olacağız.” dedi.

iki haftalık eğitim programı sonrasında misafirlerimiz için İstanbul’a bir kültür gezisi düzenlendi. Şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezen konuklarımıza gezilen yerler ile ilgili bilgiler verildi.

Ek Resimler
Bu içerik 08.07.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 924 kez okundu.