DÜNDEN BUGÜNE BATI TRAKYA SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ.

İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü ve Türk Ocakları İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Uluslararası Batı Trakya Sempozyumu 23-24 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanesi’nde gerçekleşti. Geçmişten günümüze Batı Trakya ile ilgili bildirilerin sunulduğu sempozyuma Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’dan akademisyen ve araştırmacılar katıldı. Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Balkan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu, “Batı Trakya’da Dini Özerklik ve 240 İmam Yasası” adlı bildiri ile enstitümüzü temsil etti. İki günlük sempozyumun ardından düzenlenen bir günlük gezi ile sempozyum katılımcıları Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesini ziyaret edip bölgeyi tanıma imkanı buldu.

Bu içerik 28.10.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1196 kez okundu.