EDİRNE'DEN TEKİRDAĞ'A KÜLTÜR GEZİSİ

EDİRNE’DEN TEKİRDAĞ’A KÜLTÜR GEZİSİ

23.03.2013 tarihinde, Enstitümüzde Türkçe öğrenimi görmekte olan, çoğunluğu Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı burslusu olan yabancı uyruklu öğrencilerimiz için aylık periyotlar hȃlinde düzenlediğimiz etkinlikler çerçevesinde Tekirdağ’a bir kültür gezisi düzenlendi.

Genel amacı Türkiye’yi, Türk tarihini ve kültürünü tanıtmak olan geziye Enstitümüz idari personeli ile görevli okutmanlar Dr. İlker TOSUN, Kübra DİLAVER YILDIRIM, Mehmet DERVİŞOĞLU ve Gözde ÖZTÜRK katıldı.

Gezide Tekirdağ’ın tarihȋ ve turistik yerleri gezildi. Gezilen yerler ve ilin yerel lezzetleri hakkında öğrencilerimize bilgi verildi. Geziye katılan öğrencilerimiz de bu tür etkinlikler sayesinde Türkiye’yi, Türk tarihini ve kültürünü tanımaktan son derece mutlu olduklarını belirttiler. Kafile akşam saatlerinde Edirne’ye döndü.

Bu içerik 01.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1929 kez okundu.