ROMANYA / KÖSTENCE'Lİ KURSİYERLERE TÜRK DİLİ ve KÜLTÜRÜ ÇALIŞTAYI

Romanya / Köstence Yunus Emre Türk Kültür Merkezinden 20 kişilik kursiyer grubunun katılımıyla 15-18 Ağustos 2013 günleri arasında düzenlenen "Türk Dili ve Kültürü Çalıştayı"nın açılış töreni 15.08.2013 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde yapıldı.

 Açılış konuşmasını yapan Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN, "Trakya Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile gerçekleşen bu etkinlikte Balkanlarda bırakmış olduğumuz soydaş ve akraba topluluklarıyla bir kere daha buluşup kucaklaşmanın sevincini yaşıyoruz. Sayın Rektörümüze bu konudaki destekleri için teşekkür ediyor, Romanya'nın Köstence şehrinden gelen çok değerli misafirlerimize de hoşgeldiniz diyorum" dedi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yener YÖRÜK , "Üniversite olarak Balkan ülkeleri ile kurduğumuz işbirliği çalışmalarına özel bir önem veriyoruz. Bugüne kadar bu anlamda Romanya'ya yönelik çalışmalarımızda  biraz eksik kaldık. Siz değerli katılımcılar, bu ziyaretinizle ilk adımı atarak bunu telafi etmiş oldunuz. 6-10 Kasım 2013 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi,  Yunus Emre Enstitüsü, Türk Dil Kurumu  ve TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı) işbirliğinde 'Balkanlara Gidişinin 750. Yıl Dönümünde Sarı Saltuk Gazi Sempozyumu' ile de bizler Romanya'da olacağız" dedi.

Ek Resimler
Bu içerik 15.08.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1449 kez okundu.