TÜRK-YUNAN ORTAK MÜZİK KÜLTÜRÜNDEN YANSIMALAR

“TÜRK-YUNAN ORTAK MÜZİK KÜLTÜRÜNDEN YANSIMALAR” isimli söyleşi-müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Enstitümüz Balkan Müzik Kültürleri Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Evrim KAŞIKÇI’nın organize ettiği ve Yunanistandan Nikos GRAMMATİDİS ile Gregoris APOSTOLİDİS’in konuk sanatçı olarak katıldığı program Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Programa Akademik ve İdari personelin yanı sıra öğrenciler ile Edirne halkıdan izleyicilerde katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Enstitü Müdürümüz Doç.Dr.Rıdvan CANIM Enstitünün çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Canım, bir Balkan Üniversitesi olarak daima yüzümüzün Balkanlara dönük olduğunu söyledi. Uzman Evrim KAŞIKÇI da yaptığı sunumda Balkanlarla ve özellikle Yunanistanla olan ortak müzik çalışmalarını anlattı.
Etkinliğe katılan sanatçıların verdiği Türkçe ve Yunanca şarkılardan oluşan mini konserle devam eden program verilen kokteylin ardından sona erdi.
Bu içerik 15.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 926 kez okundu.