Üniversitemiz Akademik Başarı ve Mezuniyet Töreni Yapıldı

Enstitümüzün İlk Öğretim Üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Bülent AKYAY’a Akademik Kıyafet Giydirildi.

Üniversitemiz Akademik Başarı ve Mezuniyet Töreni, 04 Haziran 2013 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK’ün ev sahipliğindeki törene Sağlık Bakanı Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU, Vali Hasan DURUER, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, Konstantin Preslavsky Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Margarita GEORGİEVA, Epoka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi ALTIN, Vali Yardımcısı Abdullah ASLANER,Başsavcı Uğur YİĞİTBİLEK, Emniyet Müdürü Cemil CEYLAN, Elçi Metin KILIÇ, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul TANRIKULU, Burgaz Başkonsolosu Cem ULUSOY, Filibe Başkonsolosu Şener CEBECİ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Süleyman PİŞKİN, Prof. Dr. Recep DUYMAZ, Prof. Dr. Hüseyin SARIOĞLU, dekanlar, yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Prof. Aminbay SAPAYEV yönetimindeki Balkan Senfoni Orkestrası’nın konseri ve Üniversitemizin tanıtıldığı sunumun ardından Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK tarafından açılış konuşması yapıldı.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU konuşmasında akademik başarıları dolayısıyla öğretim üyelerini, mezuniyetleri sebebiyle de öğrencileri ve ailelerini kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından emekliye ayrılan öğretim elemanlarına plaket verildi. Yayın performans ödülleri, özendirme ödülleri ve bilim ödülünün verilmesiyle devam eden törende, Profesörlüğe yükselen öğretim üyelerine Profesörlük Belgesi verilirken Doçent ve Yardımcı Doçent unvanı almış olan öğretim üyelerine de akademik kıyafet giydirildi.

Törende Balkan Araştırma Enstitümüzün ilk öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Bülent AKYAY’a Enstitü Müdürümüz Ahmet GÜNŞEN tarafından enstitümüzün rengi olarak belirlenmiş bayrak kırmızısı renkli akademik kıyafeti giydirildi.

Program, mezun olan Yabancı Uyruklu öğrenciler ve Enstitümüz Türk Dili Okutmanlarından Kübra DİLAVER YILDIRIM’ın da aralarında bulunduğu dereceye giren öğrencilere belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 04.06.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 2983 kez okundu.