'Türk Basınının Balkanlarda Ayak İzler: 1.Balkan Buluşması' Konunu Panel Düzenlendi.

Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, Trakya Üniversitesi, Dışişleri Bakanlığı  Edirne Temsilciliği ve Trakya Gazeteciler Derneği iş birliği ile Balkan Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde düzenlenen “Türk Basının Balkanlarda Ayak İzleri: 1 Balkan Buluşması” konulu panel 10.01.2013 tarihinde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat ve Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Panele Edirne Vali Vekili, Belediye Başkan Vekili, Trakya Üniversitesi  Rektörü, Emniyet Müdürü, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili, Dekanlar, Enstitü  ve Yüksekokul Müdürleri, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Romanya, Karadağ, Moldova gibi Balkan ülkelerinden gelen 50 kadar gazeteci ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmaları yapıldı. Konuşmalarda Balkan Basın Birliğinin kurulması için çalışmaların sürdüğü ve en kısa zamanda konunun çözüme ulaşacağı vurgulandı. Konuşmaların ardından Panelistler Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Elçi Metin KILIÇ, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Veysi AKIN ve konuk gazeteci İbrahim BALTALI konuşmalarını yaptılar.

Bu içerik 15.01.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1207 kez okundu.