2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

İlan                                                                T.C.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

 

BALKAN ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

Üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü’nün aşağıda belirtilen Anabilim dalının lisansüstü programına, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

Adayların (Türk/Yabancı uyruklu) başvurularını 09-20 Aralık 2019 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru evraklarıyla birlikte şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapmaları gerekmektedir.  Posta yoluyla yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.

Şahsen Başvuru Yapılabilecek Tezli Yüksek Lisans Programı:

Balkan Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı

A-    BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER:

BAŞVURULARDA AŞAĞIDA İSTENİLEN BELGELERİN FOTOKOPİLERİ İSTENİR. KAYIT HAKKI KAZANAN ADAY KAYIT SIRASINDA BAŞVURUDA FOTOKOPİSİNİ SUNDUĞU BELGENİN ASLINI GETİRMEK ZORUNDADIR. ASLI GETİRİLEN EVRAKIN ONAY İŞLEMİ ENSTİTÜMÜZDE YAPILACAKTIR.

 Türk Uyruklular;

(1)    Başvuru formu (bae.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)

(2)    Özgeçmiş

(3)    Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, diploması veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesi).

(4)    Not belgesi (Transkript) : Not belgesi (Transkript) istenir. Not sistemleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belgeyi temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Önlisans mezunu iken lisans tamamlayarak başvuruda bulanan adayların lisans transkriptinde yer alan mezuniyet derecesi dikkate alınacaktır.

(5)   ALES Sonuç Belgesi: Tezli Yüksek lisans programına başvuracak adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ dan başvurduğu programın puan türünden en az 55 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi istenir. ALES Belgelerinin geçerliliği beş (5) yılı aşmamış olması gerekir.

(6)    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

(7)    Fotoğraf (2 adet) (Vesikalık)

 

 

 Yabancı Uyruklular;

(1)    Başvuru formu (bae.trakya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.)

(2)    Özgeçmiş

(3)    Diploma: Yüksek lisans programı için başvuracak adayların lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği ve ilgili makamlarca Türkçe ’ye çevrilmiş metni.

(4)    Not belgesi (Transkript): Bulunduğu ülkenin Türkiye Konsolosluk veya Büyükelçiliğince Türkçe ’ye çevrilmiş metni.

(5)    Yüksek lisans yapmak üzere müracaat eden yabancı uyruklu adaylardan, ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz.

(6)    Türkçe Yeterlik Belgesi: Yabancı uyruklu adaylardan Türkçe yeterlik belgesi istenir. Yeterlik belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulacak jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır. Lisans ve yüksek lisans derecesini Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından almış olan adaylardan Türkçe Yeterlik Belgesi istenmez. Türkçe yeterlik sınavından başarısız olan öğrenciler bir yıl Türkçe Dil Hazırlık Eğitimi alacaklardır.

(7)    Pasaport Fotokopisi (Onaylı): Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir.

(8)    Fotoğraf (2 adet) (Vesikalık)

 

NOT:    Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olma şartı aranır. (Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olmadığı tespit edilen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları silinir.)

B-DEĞERLENDİRME

B-1) Türk Uyruklular;

 Tezli Yüksek Lisans Programına Başvuruların Değerlendirilmesinde;

Tezli yüksek lisans programına öğrenci kabulünde başarı notu; ALES’den alınan standart puanın % 50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının % 25’i ile ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu onayı ile oluşturulan jürinin yapacağı yazılı ve/veya sözlü bilimsel değerlendirmenin % 25’i dikkate alınarak hesaplanır.

Bir adayın başarılı sayılabilmesi için başarı notunun yüz üzerinden en az 65 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak, ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

 

B-2) Yabancı Uyruklular;

Başvuru koşullarını sağlayan yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri ve özgeçmişleri esas alınır. Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile kayıt hakkı kazanan adayların kesin listesi [not döküm belgelerindeki (transkript) mezuniyet derecelerinin Yüksek Öğretim Kurulu not dönüşüm tablosundaki karşılığı dikkate alınarak] en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilir ve kontenjan kadar öğrenci alınır.

C- SINAV VE KESİN KAYIT TARİHLERİ

 Türk Uyruklular;

 BİLİMSEL DEĞERLENDİRME (YAZILI VE/VEYA SÖZLÜ) VE MÜLAKAT  TARİHİ:

YÜKSEK LİSANS  :  26 Aralık 2019 Perşembe   Saat:14:00

BİLİMSEL DEĞERLENDİRME VE MÜLAKAT YERLERİ:

Balkan Araştırma Enstitüsü Toplantı Salonu.

 YABANCI UYRUKLULAR İÇİN TÜRKÇE YETERLİK SINAV TARİHİ:

24 Aralık 2019 Salı günü saat 10:00’da Enstitüler Binası Sosyal Bilimler Enstitüsünde yapılacaktır.

 YABANCI UYRUKLULAR İÇİN YABANCI DİL SINAV TARİHİ:

24 Aralık 2019 Salı günü saat 14:00’da Enstitüler Binası Balkan Araştırma Enstitüsünde yapılacaktır.

KESİN KAYIT TARİHLERİ:

Lisansüstü Program için kesin kayıtlar 06-10 Ocak 2020 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Kesin kayıt için adayın şahsen başvurması gerekmektedir. Noter Vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.

Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt esnasında başvuruda bulunurken beyan etmiş oldukları belgelerinin asıllarını yanlarında bulundurmaları zorunludur.

YEDEK KAYIT TARİHLERİ:

Lisansüstü Program için yedek kayıtlar 13-17 Ocak 2020 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır. Yedek kayıt için adayın şahsen başvurması gerekmektedir. Noter Vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.

Yedek kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt esnasında başvuruda bulunurken beyan etmiş oldukları belgelerinin asıllarını yanlarında bulundurmaları zorunludur.

NOTLAR:

-Balkan Araştırma Enstitüsüne başvuracak adaylardan lisans derecesini farklı alanlardan almış olanlar (alan dışı)en çok bir yıl sürecek olan “Bilimsel Hazırlık Programı’na tabi tutulmak suretiyle öğrenciliğe kabul edileceklerdir.

 

- Tezli Yüksek Lisans Programında ilan edilen kontenjanlar kadar yedek aday belirlenir ve ilk yedekten başlanarak boş kalan kontenjanlara kayıt yapılır.   

 

- Balkan Araştırma Enstitüsü Programına başvuruda bulunan ve ilanda yayınlanan başvuru şartlarını taşımadıkları tespit edilen adaylardan yerleşenlerin/kayıt olanların ilişikleri kesilecektir.

 

-Birinci derece şehit yakınlarına öğrenci alınan program için en az 1 kişi olmak üzere ek kontenjan açılır.

 

 


BALKAN ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ANABİLİM DALI

TEZLİ YÜKSEK LİSANS

DOKTORA

ALES PUAN TÜRÜ

 

TC.

UYRUKLU

YABANCI

UYRUKLU

TC.

UYRUKLU

YABANCI

UYRUKLU

 

EA

ALAN İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

ALAN

İÇİ

ALAN

DIŞI

Balkan Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı

 

7

 

 

2

 

 

2

 

-

 

-

 

-

 

-

 

-

 

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI

 

 

Balkan Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı

Balkan Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı  Tezli Yüksek Lisans programı T.C. Uyruklular İçin; (ALES EA Puanı)

Alan içi: Üniversitelerin İktisadi ve İdari bilimler Fakültelerinin, İktisat Fakültelerinin, İşletme Fakültelerinin ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinin (adı geçen Fakültelerin) Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Avrupa Birliği,  Uluslararası İlişkiler ve  Avrupa Birliği,   Ekonomi Politik Bölümlerinden mezun olmak 7 kontenjan.

Alan Dışı: Üniversitelerin İktisadi ve İdari bilimler Fakültelerinin, İktisat Fakültelerinin, İşletme Fakültelerinin ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinin (adı geçen Fakültelerin) alan içi kontenjanlarda belirtilen bölümler haricinde kalan bölümlerden herhangi birinden mezun olmak 2 kontenjan.

 

( Alan dışı kontenjandan yerleşen öğrenciler Bilimsel Hazırlık okuyacaktır.)

 

Balkan Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı  Tezli Yüksek Lisans programı Yabancı Uyruklular İçin:

Alan içi: Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin, İktisat Fakültelerinin, İşletme Fakültelerinin ve Siyasal Bilgiler Fakültelerinin (adı geçen Fakültelerin) Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Avrupa Birliği,  Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği,   Ekonomi Politik Bölümlerinden mezun olmak 2 kontenjan.

 

 

 

Bu içerik 02.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 814 kez okundu.