AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE DELEGASYONU ÜNİVERSİTEMİZDEYDİ

Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilen toplantı ile 26-29 Mayıs 2018 tarihlerinde AB-Türkiye kültürel diyaloğu ve sınır ötesi işbirliğine dair görüşmelerde bulunmak üzere Edirne’ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian BERGER ve beraberindeki AB üyesi ülkelerin büyükelçileri 28 Mayıs 2018 tarihinde üniversitemizde akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle bir araya geldiler.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian BERGER ve AB üyesi ülkeleri büyükelçilerinden oluşan heyeti Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk VURAL, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bülent AKYAY’ın karşılamasından sonra toplantı için Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’na geçildi.

Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki AB delegasyonuna hitap eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerinin tarihsel gelişimi ve sürecine değinirken aynı zamanda Trakya Üniversitesi’nin Balkan coğrafyası açısından yeri ve önemini vurguladı. Balkan Üniversiteler Birliği üyesi de olan Trakya Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerinin %85’inin Balkan ülkelerinden olduğunu söyleyen Rektörümüz, üniversitemiz hakkında bilgiler vererek Trakya Üniversitesi’nin uluslararası yönüne değindi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian BERGER, Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmeler ve taraflar arasında işbirliği alanlarını geliştirmek açısından neler yapılabileceğinden bahsetti. Büyükelçi BERGER’den sonra konuşma yapan Bulgaristan Büyükelçisi Nadezhda NEYNSKY, Bulgaristan’ın AB Dönem Başkanlığı çerçevesinde Türkiye ve Bulgaristan arasında gerçekleşen çeşitli görüşmelerden ve Bulgaristan’ın AB’ye üyelik sürecinde karşılaştığı problemlerden bahsetti.

Basına kapalı yapılan toplantının soru cevap kısmında ise gerek öğrencilerimizden gerekse üniversitemiz akademik personelinden delegasyona yönelik sorulara Büyükelçiler tarafından oldukça kapsamlı cevaplar verildi. Büyükelçiler verimli ve interaktif geçen toplantıdan dolayı memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ifade ettiler.

Toplantı sonunda hatıra fotoğrafı çekildi ve karşılıklı hediyeler takdim edildi.
 
Ek Resimler
Bu içerik 30.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 562 kez okundu.