BALKAN ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ DERGİSİ’NİN BAŞARISI

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından yayınlanan ve 2012 yılından bu yana yayın hayatını kesintisiz sürdüren “Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi (BAED) - Journal of Balkan Research Institute (JBRI)” gelişen yapı ve yükselen kalitesiyle Temmuz 2017’den itibaren Ulakbim-TR Dizin tarafından da taranmaya başlanmıştı.
 
Dergi kalitesinin yükseltilmesi çalışmaları kapsamında uluslararası görünürlüğün arttırılması amacıyla “Web of Science” kapsamında taranmak üzere başvuruda bulunan dergimiz 20 Kasım 2018 tarihi itibariyle 2018 yılı Cilt 7, Sayı 1 dâhil olmak üzere “Emerging Sources Citation Index (ESCI)” kapsamında taranmaya başlamıştır. Ülkemizde yayınlanan 2000’den fazla bilimsel dergiden sadece 157’si bu indeks tarafından taranmaktadır. Bu dergilerin de yaklaşık 100 kadarı sağlık ve fen bilimleri alanlarındandır. Balkan araştırmalarına yönelik olan dergimiz ise alanında Türkiye’den söz konusu indekse kabul edilen ilk dergi olmuştur.
 
Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi (BAED), TÜBİTAK/ULAKBİM TR Dizin Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı, Central and Eastern European Online Library (CEEOL), EBSCO, J-Gate, Modern Language Association (MLA) International Bibliography, ProQuest ve T.C. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Veri Tabanı tarafından da taranmaktadır.
 
Dergimize https://baedergisi.trakya.edu.tr ve http://dergipark.gov.tr/baed adreslerinden ulaşabilirsiniz.
 
 
Bu içerik 26.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 672 kez okundu.