BALKAN ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ YAYINLARINDAN ÇIKAN KİTAPLAR REKTÖRÜMÜZ PROF.DR. ERHAN TABAKOĞLU’NA TAKDİM EDİLDİ

Balkan Araştırma Enstitüsünün yayın faaliyetleri kapsamında basımı tamamlanan kitaplar editör, yazar ve çevirmenleri tarafından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na takdim edildi.  Enstitü Müdürümüz Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet’le birlikte Balkan Araştırma Enstitüsünden Doç. Dr. Bülent Akyay, Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Nur, Öğr. Gör. Meral Jahjai ve Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ferhan Kırlıdökme Mollaoğlu, Arş. Gör. Ece Dillioğlu ve Arş. Gör. Taner Şen Rektörümüzü ziyaret ederek kendisine kitaplarını hediye ettiler.

Balkan Araştırma Enstitüsü son yıllarda diğer faaliyetlerinin yanı sıra yayın çalışmalarına da ağırlık vermiş bulunmaktadır. Araştırma eserleri, editöryal kitaplar ve bunların dışında Bulgarca, Boşnakça, Sırpça ve Yunanca gibi Balkan dillerinde yayımlanmış ve Enstitümüz öğretim üyeleri tarafından Türkçeye çevirileri devam eden kitapların da 2024 yılı içinde Balkanlar’a ilgi duyan araştırmacıların istifadesine sunulması hedeflenmektedir.

Enstitümüz yayınları satışa sunulmuş olup Trakya Üniversitesi Yayınevinden (https://yayinevi.trakya.edu.tr/) elektronik ortamda temin edilebilir.

Takdim edilen eserler şunlardır:

1)      Balkan Dilleri ve Edebiyatları Araştırmaları II, Editör Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet.

2)      Balkan Tarihi Araştırmaları II, Editör Doç. Dr. Bülent Akyay.

3)      Avusturya-Macaristan’ın Bosna Hersek’i işgal Tarihi (1878), Hırvatça’dan Çeviren, Notlandıran ve Değerlendiren Öğr. Gör. Dr. Enes Turbic – Editör Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Nur.

4)      Loşna Kongresi, Editör Öğr. Gör. Meral Jahjai, Arnavutçadan çeviren Sindi Bilibashi.

5)      1990’lardan Günümüze Yunanistan’ın Makedonya Politikası, Bilge Ustaoğlu.

6)      Balkan Edebiyatlarından Seçme Hikâyeler-I, Çağdaş Yunan Edebiyatı, Editörler Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet ve Dr. Öğr. Üyesi Ferhan Kırlıdökme Mollaoğlu.

7)      Balkan Edebiyatlarından Seçme Hikâyeler-II, Boşnak Edebiyatı, Editörler Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt Nur ve Arş. Gör. Taner Şen.

8)      Balkan Edebiyatlarından Seçme Hikâyeler-III, Arnavut Edebiyatı, Editör Arş. Gör. Ece Dillioğlu.

9)      Balkan Edebiyatlarından Seçme Hikâyeler-IV, Bulgar Edebiyatı, Editörler Prof. Dr. Zeynep Zafer ve Dr. Öğr. Üyesi Sadık Hacı.

Ek Resimler
Bu içerik 08.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 310 kez okundu.