"BALKANLARDA ESKİ TÜRK VARLIĞI" KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

Enstitümüz tarafından düzenlenen Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Karatay’ın konuşmacı olarak katıldığı “Balkanlarda Eski Türk Varlığı” adlı konferans 20 Nisan 2017 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, müdürler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Osman Karatay’ın özgeçmişinin okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Akyay Enstitünün faaliyetleri hakkı bilgi vererek Prof. Dr. Osman Karatay’a konferansa katılımı için  teşekkür etti.

Karadeniz’in kuzeyi ve Balkanların çok eski devirlerden beri Türklerin önemli yerleşim sahaları ve uğrak noktalarından biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Osman Karatay, Türklerin bu bölgede varlığının Hunlardan bile önce olduğunu Eski Yunan ve Latin kaynaklarına dayandırarak açıkladı. Prof. Dr. Karatay, bilimsel olarak Türk olduğu bütün çevrelerce kabul gören I. Bulgar Devleti’nin yanı sıra Sırp ve Hırvat devletlerinin oluşumunda da eski Türklerin rolüne değindi. Ayrıca Osmanlı Devleti’nin bölgedeki varlığından çok daha önce Balkanlarda pek çok yer isminin de Türk diliyle söylendiğini belirtti.

Prof. Dr. Osman Karatay konuşmasının ardından akademisyen ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Ek Resimler
Bu içerik 24.04.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 994 kez okundu.