DEMOKRİTOS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTEMİZİ ZİYARET ETTİ

Yunanistan'ın Gümülcine (Komotini) şehrinde bulunan Trakya Demokritos Üniversitesi'nin Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kostas Hatzopoulos, Tarih ve Etnoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Antropoloji Laboratuarı Müdürü Doç. Dr. Antonis Bartsiokas ile yetmiş öğrenci üniversitemizi ziyaret ettiler.

       Konukları Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Duymaz,  Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yüksel Topaloğlu, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, Enstitü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bülent Akyay ve Fakültenin Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhan Kırlıdökme Mollaoğlu karşıladılar. Prof. Dr. Recep DUYMAZ, yaptığı hoş geldiniz konuşmasında komşu üniversitemizin Edebiyat Fakültesi Dekanı ile öğrencilerini fakültelerinde görmekten memnun olduğunu söyledi ve Edebiyat Fakültesi’ni tanıttı.

    Prof. Dr. Ahmet Günşen de Balkan Araştırma Enstitüsü’nü tanıtarak lisansüstü  programlarını hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Ahmet Günşen ayrıca Atatürk-Venizelos arasındaki dostluğu vurgulayarak iki ülke arasındaki ilişkilerin o günlerdeki gibi dostane olması temennisinde bulunarak bilimsel alanlarda da üniversitelerimiz arasında yakın işbirliğinin kurulmasının gerekliliğini vurguladı.

       Konuk Dekan Prof. Dr. Kostas Hatzopoulos, sıcak bir şekilde karşılanmaktan memnun olduklarını söyledi. Üniversiterimiz arasındaki yakınlaşma ve işbirliğinin geliştirilmesini istedi.

       Daha sonra konuk öğrenciler Edebiyat Fakültesi binasını gezdiler.
Ek Resimler
Bu içerik 18.11.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1840 kez okundu.