DR. EVRİM KAŞIKÇI DİCLE ÜNİVERSTESİ'NDE "BALKANLARDA GÖÇ DİNAMİKLERİ VE KÜLTÜREL ETKİLEŞİMLER” BAŞLIKLI BİR SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü, Balkan Müzik Kültürleri Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Evrim Kaşıkçı Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın davetlisi olarak gittiği Diyarbakır'da "Balkanlarda Göç Dinamikleri ve Kültürel Etkileşimler: Müzik ve Halk Oyunları" başlıklı bir müzikli söyleşi-workshop gerçekleştirdi. D.Ü. Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri, konservatuvar öğrencileri ve Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin katıldığı programın moderatörlüğünü D.Ü. Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Şahin yaparken Dr. Evrim Kaşıkçı katılımcılara Balkanlarda yaşanan göçlerin doğurduğu sonuçlar, bölge halkları arasında müzik ve halk oyunları bağlamında yaşanan kültürel etkileşimler hakkında bilgiler verdi. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Konferans Salonunda gerçekleşen programın son bölümünde de akordiyonu ile bahse konu müzik etkileşimlerinden örnekler ve Balkan türkülerinden oluşan mini bir konser veren Kaşıkçı katılımcıların sorularını yanıtlayarak sunumunu tamamladı.

Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan program sonunda katılımcılara sertifikalarını sunarak teşekkür etti.

 

Ek Resimler
Bu içerik 15.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 69 kez okundu.