DR. ÖĞR. ÜYESİ ŞABANALİ AHMED DURMUŞ ÜSKÜP’TE GERÇEKLEŞTİRİLEN BALKANLAR’DA SÜRELİ YAYINLARLA İLGİLİ SEMPOZYUMA KATILDI

Kuzey Makedonya’da Üsküp’te 23-24 Şubat 2024 tarihlerinde “Balkan Periodicals Trajectory of İslamic Thought 1918-1945” başlığı altında Balkanlarda süreli yayınları konu alan sempozyum gerçekleştirildi. Enstitümüz Balkan Dilleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Şabanali Ahmed Durmuş sempozyuma “İslam Düşüncesine Katkıları Bağlamında Bulgaristan Türk Basınında Medeniye Gazetesi” konulu bildirisiyle katıldı.

1933-1944 yılları arasında Bulgaristan’da Osmanlıca harflerle neşredilen Medeniyet gazetesinin kullandığı edebi dili ve özellikle İslam düşüncesi üzerinde etkili olan makalelerini ele aldığı bildirisinde Dr. Öğr. Üyesi Şabanali Ahmed Durmuş, gazetenin ilk çıkışında Osmanlı sonrası oluşan Türkiye eksenli ıslahat çalışmalarına karşı çıktığını, ancak zamanla daha itidalli bir tutum izlediğinin anlattı.

Dr. Öğr. Üyesi Şabanali Ahmed Durmuş gazetenin başmuharrirleri hakkında da kısa bilgiler verdi ve özellikle o dönemin İslam âlimlerinden Mehmet Fikri’nin bazı yazılarını değerlendirdi.
Ek Resimler
Bu içerik 06.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 311 kez okundu.