ENSTİTÜ MÜDÜRÜMÜZE ÖDÜL TAKDİMİ

Trakya Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Bosna-Hersek Tuzla Üniversitesi, Hırvatistan Osijek’teki Josip Juraj Strossmayer Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Tarih Kurumu ve üniversitemiz Balkan Araştırma Enstitüsü işbirliği ile Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen, ülkemizde Balkan Tarihi alanında markalaşan ve kısa adıyla UBTAS olarak da bilinen, VII. Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu (UBTAS-7) 18-21 Eylül 2019 tarihlerinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Teması “Balkanlar ve Göç” olan bu sempozyuma Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Fransa, Hırvatistan, Japonya, Karadağ, Kosova, Polonya, Romanya, Sırbistan, Yunanistan ve Türkiye’den 80 akademisyen katıldı.

Sempozyum açılış programında Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bülent AKYAY, UBTAS Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan BABACAN, Hırvatistan J. J. Strossmayer Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Damir MATANOVIĆ, Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina HADZİGRAHIĆ, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU birer açılış konuşması gerçekleştirdiler.

Sempozyum açılış konuşmalarının ardından programda Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bülent AKYAY’a “International Committee on Balkan History Studies Service Award” ve Prof. Dr. İlber ORTAYLI’ya “International Committee on Balkan History Studies Contribution Award” ödülleri takdim edilmiştir.
Ek Resimler
Bu içerik 22.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 613 kez okundu.