ENSTİTÜMÜZ MÜDÜR YARDIMCISI DOÇ. DR. ALİ HÜSEYİNOĞLU VİYANA’DA DÜZENLENEN ‘AZINLIK MESELELERİ ÜZERİNE AVRUPA-ORTA ASYA FORUMU’NA DAVETLİ KONUŞMACI OLARAK KATILDI

2-3 Mayıs 2022 tarihleri arasında Avusturya Federal Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Bakanlığı (Bundesministerium für Europäische und internationale Angelegenheiten) ev sahipliğinde Birleşmiş Milletler Azınlıklar Özel Raportörlüğü (UN-OHCHR, Special Rapporteur on minority issues) ve Tom Lantos Enstitüsü (Budapeşte) tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıya Enstitümüz Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu davetli uzman olarak katıldı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Avusturya Diplomasi Akademisi’nde düzenlenen ‘Azınlık Meseleleri Üzerine Avrupa-Orta Asya Forumu’nun ilk günkü ikinci oturumunda konuşan Hüseyinoğlu, insan hakları ile ilgili temel metinlerin azınlık gruplarının varlıklarını devam ettirmeleri konusundaki önemine değindi. Küresel ve bölgesel bazdaki temel insan hakları norm ve prensiplerinin gerçek hayatta uygulanması ile ilgili geçmiş ve günümüzdeki sorunların altını çizen Hüseyinoğlu, bu alanda devletlerin gerekli adımları atmaları yönündeki isteksizliklerinin sebep ve sonuçlarını örnekleriyle dinleyicilerin bilgisine sundu. Hibrit olarak gerçekleşen ve toplam dört oturumdan oluşan Forum, aynı zamanda canlı olarak internet üzerinden de yayınlandı.
Ek Resimler
Bu içerik 18.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 160 kez okundu.