ENSTİTÜMÜZE AKRAN İZLEME ZİYARETİ

Üniversitemizde yürütülen kalite geliştirme çalışmaları kapsamında 15 Aralık 2023 tarihinde Enstitümüze Prof. Dr. Mustafa İnan’ın Başkanlığında Akran İzleme Takımının ziyareti gerçekleştirildi.

İzleme takımı Enstitü Müdürümüz Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri ile Enstitü Kurulu Üyeleri, Birim Kalite Komisyonu Üyeleri, Enstitümüz akademik ve idari personeli ve lisansüstü programlarımızda kayıtlı öğrencilerimizle ayrı ayrı toplantılar gerçekleştirdi. İzleme takımının ziyaret sonrası hazırladığı ara rapor, 26 Aralık 2023 tarihinde Enstitü Müdürlüğüne iletildi. Ara rapor hakkında gerekli görülen düzeltme önerileri ve itirazlar yapıldıktan sonra 3 Ocak 2024 tarihinde Müdürlüğümüze iletilen nihai rapor Enstitümüz sayfasında kalite sekmesinde erişime açılmıştır.

Balkan Araştırma Enstitüsüne Akran Değerlendirme ziyareti ilk olarak 20 Mayıs 2022 tarihinde yapılmıştı. Bu ziyaret sonrası açık erişimdeki Akran Değerlendirme Geri Bildirim Raporu hazırlanmıştı. Enstitümüz  raporda dikkat çekilen “Gelişmeye Açık Yanlar” ile ilgili iyileştirme çalışmaları yaparak bunları Rektörlüğümüze raporlamış ve kanıtları “Kalite Faaliyetleri” başlığı altında sayfamıza yüklenmişti.

15 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen akran izleme ziyaretinde aradan geçen yaklaşık bir buçuk yıllık süre içinde Balkan Araştırma Enstitüsünde: 1) Liderlik, Yönetişim ve Kalite, 2) Eğitim ve Öğretim, 3) Araştırma ve Geliştirme ve 4) Toplumsal Katkı başlıkları altında yürütülen iyileştirme çalışmaları izleme takımı tarafından gözlenmiş, kalite süreçleri bağlamında Enstitümüzün sarf ettiği çabalar değerlendirilerek rapora yazılmıştır.

Enstitümüz izleme raporunda yer alan öneri ve değerlendirmeler doğrultusunda misyon ve vizyonuna uygun bir şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.

 

Ek Resimler
Bu içerik 19.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 121 kez okundu.