Hz. Mevlana'nın 742'nci Vuslat Yıl dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, "Birliktelik Kültürü ve Hz. Mevlana" konulu panel Konya’da gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Rıdvan Canım, Hz. Mevlana'nın 742'nci Vuslat Yıl dönümü, Uluslararası Anma Törenleri kapsamında, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Birliktelik Kültürü ve Hz. Mevlana" konulu panele katıldı.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Gür'ün başkanlığını yaptığı panelde, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Selçuk Üniversistesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Sevgi, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dilaver Gürer ve Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Rıdvan Canım birer konuşma yaptılar.

Panelin ardından, protokol üyeleri tarafından panelistlere plaketleri takdim edildi.

Bu içerik 17.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 756 kez okundu.