KARADAĞ 10.ULUSLARARASI KÜLTÜR-SANAT FESTİVALİ YAPILDI

Karadağ 10.Uluslararası Kültür-Sanat Festivali 1-7 Haziran 2015 tarihleri arasında  Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da yapıldı. Organizasyonunu Podgoritsa/Karver Yayınevi ve Türkiye adına Türkiye Cumhuriyeti Karadağ Büyükelçiliği/Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezi, İtalya Karadağ Büyükelçiliği, ABD Karadağ Büyükelçiliği, Avusturya Karadağ Büyükelçiliği, Slovenya Karadağ Büyükelçiliği, Karadağ Kültür Bakanlığı, TRADUKİ ve Podgoritsa Valiliği’nin üstlendiği festivale Türkiye’yi temsilen Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç.Dr.Rıdvan Canım (şair), Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr.Mehmet Can Doğan (şair) ve  Avrasya Yazarlar Birliği üyesi Osman Çeviksoy (hikâyeci) katıldı. Program öncesi yapılan basın toplantısında Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Rıdvan Canım, multi-etnik yapıya sahip Balkan coğrafyasında yaşayan  halklar arasındaki barış ve kardeşliğin güçlenmesi ve kök salması için bu türden faaliyetlerin önemine ve gerekliliğine vurgu yaptı. Daha sonra Doç.Dr. Rıdvan Canım’ın ve diğer katılımcıların eserleri ile slaytlar eşliğinde seslendirdikleri şiirler Karadağ diline çevrildi.
Karadağlı sanatseverlerin ilgi ile izledikleri festival süresince çeşitli Balkan ülkelerinden sanatçılar farklı alanlarda etkinliklerde bulundular. Sanatçıların katıldıkları Karadağ’ın tarihî ve turistik yerlerini kapsayan kültür gezisi ile festival sona erdi.
Bu içerik 21.07.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 872 kez okundu.