MAKEDONYA ESKİ CUMHURBAŞKANI GJORGE IVANOV´A TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDEN FAHRİ DOKTORA UNVANI VERİLDİ

Makedonya Eski Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov´a Uluslararası İlişkiler alanındaki çalışmalarından dolayı Balkan Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu’nun 25.09.2023 tarihli toplantısında alınan teklif kararının Üniversitemiz Senatosunca 05.10.2023 tarihli oturumda uygun görülmesinin ardından Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen geniş katılımlı törenle Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından Fahri Bilim Doktorluğu ünvanı verildi.

Tören öncesinde Makedonya Eski Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov, "Müslüman, Hristiyan ve Yahudi Toplumlarının Bir Arada Yaşamalarını Sağlayan Osmanlı Modeli" başlıklı bir konferans gerçekleştirdi. Programa Vali Yunus Sezer, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Edirne İl Protokolünden Müdürler, Rektör Yardımcıları, Kuzey Makedonya Edirne Fahri Konsolosu Eser Cevahir ile dekanlar, müdürler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Bu içerik 14.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 76 kez okundu.