Makedonyalı Türk Öğrenciler Üniversitemizde

MAKEDONYALI TÜRK ÖĞRENCİLER ÜNİVERSİTEMİZDE

Makedonya Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesinden Türk Dili ve Kültürü Çalıştayı’na katılmak üzere Üniversitemize gelen Makedonyalı Türk öğrenciler, 22 Nisan 2013 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphanesinde düzenlenen açılış ve tanışma toplantısında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK ile bir araya geldi.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep DUYMAZ ve Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN katıldı.

Toplantıda konuk öğrencilere hitap eden Rektörümüz, ülkeler arasındaki kardeşlik bağlarına değindikten sonra, akademik ve kültürel iş birliği çalışmalarından söz ederek, Mevlana Projesi ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimlerinin yapılacağını bildirdi.

Açılış programından sonra misafir öğrencilere Üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından; “Dünya Dili Türkçe”, “Balkanlarda Türk Edebiyatı”, “Türk Tasavvuf Edebiyatı”, “Klasik Türk Edebiyatı”, “Balkanlar ve Türk Tarihi” gibi konularda dersler verilmiş, günün kalan zamanında da kent gezisi düzenlenerek Edirne ve Edirne’nin tarihî ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması amaçlanmıştır.

26 Nisan 2013 Cuma günü İstanbul’a kültür gezisi için hareket eden Makedonyalı Türk öğrenciler Ayasofya, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı gibi tarihî mekânları ziyaret ettikten sonra Edirne’ye dönmüşler ve 27 Nisan 2013 Cumartesi günü ülkelerine dönmek üzere şehrimizden ayrılmışlardır.

Öğrencilerle yapılan mülakat sonucunda yapılan etkinliklerden büyük oranda memnun oldukları görülmüştür.

 

Ek Resimler
Bu içerik 13.05.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 2084 kez okundu.