“OSMANLI İMPARATORLUĞU VE KARADAĞ: ÜLKELER ARASI İLİŞKİLER” KONULU SEMPOZYUM KARADAĞ’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü, Yunus Emre Enstitüsü, Matica Kültür Kurumu ve Niksiç Felsefe Fakültesi işbirliğinde düzenlenen “Osmanlı İmparatorluğu ve Karadağ: Ülkeler Arası İlişkiler” adlı uluslararası sempozyum 23-24 Kasım 2015 tarihlerinde Karadağ’ın başkenti Podgorica’da gerçekleştirildi.

Karadağ Üniversitesi Rektörlüğü salonundaki sempozyumun açılışına, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Karadağ Meclis Başkan Yardımcısı Suljo Mustafi, Karadağ Kültür Bakanı Pavle Goranovic, Karadağ Bilim Bakanı Sanja Vlahovic, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, Matica Kültür Kurumu Başkanı Dragon Radulovic, Karadağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Radmila Vaydovic, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Rıdvan CANIM ile birlikte ülkemizden ve Karadağ’dan akademisyenler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük açılış konuşmasında Balkan coğrafyasının önemine değindi ve Osmanlı Devleti ile Karadağ arasındaki tarihi ilişkilerin günümüzün ve geleceğimizin ilişkilerini de belirleyeceğini söyleyerek Osmanlı İmparatorluğu ve Karadağ arasındaki ilişkileri ele alan bu sempozyumun Türkiye Cumhuriyeti ve Karadağ ilişkilerinin gelişmesinde büyük katkı sağlayacağını ifade etti.  

Karadağ Üniversitesi Rektörlük binasında Türkiye’den ve Karadağ’dan akademisyenlerin katılımıyla ve dört oturum halinde gerçekleştirilen sempozyumda yirmi dört bildiri sunuldu. Sempozyum sosyal etkinliği kapsamında 25 Kasım 2015 tarihinde Karadağ’ın eski başkenti Cetinje’ye hareket edilerek burada bulunan tarihî yerler ve müzeler gezildi..

Ek Resimler
Bu içerik 14.12.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1025 kez okundu.