“TARİHSEL ÇERÇEVEDE BALKANLAR: Sorunlar ve Beklentiler” Konferansı Gerçekleştirildi

Enstitmüz tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında düzenlemeyi planladığımız “Balkan Konferansları-I” projesi kapsamındaki konferanslar dizisinin ilki 05 Ekim 2015 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof.Dr.Fehmi YILDIZ Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Enstitü Müdürleri, Dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan enstitü müdürümüz Doç. Dr. Rıdvan CANIM, Balkan Araştırma Enstitüsü ve bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Ardından Prof. Dr. Hüseyin BAĞCI’nın özgeçmişi okundu.

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı yaptığı konuşmada, Edirne ve Trakya Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dünyanın büyük bir değişim içerisinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “günümüzdeki olayları anlamak için zamanın koşullarını iyi bilmek gerekir” dedi.

Prof. Dr. Bağcı, Ülkemizin ve Balkanların siyasi, ekonomik ve kültürel durumları hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, Edirne’nin tarih boyunca kavimlerin geçiş noktası olduğunu, Balkanlarda birçok dil, din ve kültür bulunduğunu bu yüzden içinde bulunduğumuz bu coğrafyada bu yüzden siyaset yapabilmenin çok zor olduğunu anlattı.

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Konferans sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, konuşmasından ötürü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’ya teşekkür etti. 

 

Ek Resimler
Bu içerik 12.10.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 822 kez okundu.