TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 7. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONGRESİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversiteler Birliği 7. Lisansüstü Öğrenci Kongresi Balkan Araştırma Enstitüsü Koordinatörlüğünde ve Üniversitemiz Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüleri ile Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreterliğinin iş birliğiyle 7-8 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Lisansüstü öğrencileri bir araya getirebilmek amacıyla 2016 yılından bu yana düzenlenen kongreye bu yıl Üniversitemiz ev sahipliği yaptı. Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kongreye Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar ile dekanlar, müdürler, TÜB üyesi üniversite müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Enstitü Müdürümüz ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet, kongrenin Trakya Üniversiteler Birliği çatısı altında yer yıl farklı üniversitelerde gerçekleştirildiğini ifade ederek kongre hakkında bilgi verdi ve bu yılki lisansüstü öğrenci kongresine Trakya Üniversiteler Birliğine üye üniversiteler dışında 24 farklı üniversiteden katılım olduğunu, 18’i poster 121’i sözlü sunum olmak üzere, dört ayrı salonda paralel oturumlarda 139 bildiri sunulacağını belirterek kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras, Trakya Üniversiteler Birliği hakkında bilgi verdiği konuşmasında Trakya Üniversiteler Birliği olarak 2012 yılından bu yana yaklaşık 250’nin üstünde bilimsel ve kültürel etkinlik gerçekleştirdiklerini  ifade ederek Trakya Üniversiteler Birliğinin özellikle Balkanlar başta olmak üzere önemli etkinler gerçekleştireceklerini vurguladı.

Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar, Trakya Üniversiteler Birliğinin güzel bir faaliyetiyle bir araya geldiklerini ifade ederek Trakya Üniversiteler Birliğinin Türkiye’nin en verimli ve en faal birliği olduğunu, lisansüstü öğrencilerimizin bir takım düşüncelerini toparlayıp sunma, yaratıcılıklarını geliştirme, bir fikir ileri sürme, topluluk önünde sunma, medeni cesaretini geliştirme açısından bu kongreler çok önemli olduğunu belirtti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversiteler Birliği’nin Türkiye’nin en iddialı, en güzel çalışan üniversiteler birliği olduğunu vurgulayarak “Bugün 7.si düzenlenen Lisansüstü Öğrenci Kongresi ile birlikteyiz. Trakya Üniversitesi 1982 yılında ilk kurulduğunda Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli kapsayan bir üniversiteydi. Daha sonra bu üniversiteler Trakya Üniversitesi bünyesinden ayrılarak ayrı üniversiteler haline geldi. Aslında Trakya Üniversiteler Birliği üniversiteleri başlangıçtaki gibi bir aradalar diyebiliriz. Çünkü bizim aramızda organik bir bağımız var. Bu bağların daha da güçlenmesi açısından Trakya Üniversiteler Birliği güzel bir birlik olarak kuruldu. Her yıl tekrar eden ve farklı bir üniversitede düzenlenen 20 faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında ortalama 35-40 etkinlik daha gerçekleştiriyoruz. Güzel çalışan, aslında beş üniversiteyi bir üniversite gibi hareket ettiren bir birlik var. Bu anlamda da oldukça örnek bir çalışma sistemimiz olduğunu söylemek isterim.” diyerek bu önemli kongrenin gerçekleşmesinde büyük bir özveri gösteren Enstitü Müdürlerim Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet, Sosyal Bilimler Enstitüsü Levent Doğan, Prof. Dr. Necdet Süt, Prof. Dr. Özlem Çetin Erdoğan ve Doç. Dr. Gökhan Ilgaz başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kongre katılımcılarına ve davetli konuşmacı olarak kongreye katılan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cezmi Eraslan’a teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından davetli konuşmacı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cezmi Eraslan’ın “Cumhuriyet’in 100. Yılında Millî Mücadele’den Cumhuriyet’e Geçişe Bakışlar” adlı sunumuyla başlayan kongrede alanında uzman araştırmacılar tarafından 31 oturumda 139 sunum gerçekleştirildi.
 
Ek Resimler
Bu içerik 14.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 89 kez okundu.