TÜRKÇEDEN BULGARCAYA GEÇEN KELİMELER SÖZLÜĞÜ LANSMANI

Mehmet Türker Acaroğlu’nun hazırladığı “Türkçeden Bulgarcaya Geçen Kelimeler Sözlüğü” lansmanı 01 Haziran 2016 tarihinde Balkan Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirildi.

Lansmana Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Büyükelçi Murat Ahmet YÖRÜK, Bulgaristan Edirne Konsolosu Müzeyyen UZUNOVA, Enstitü Müdürümüz Doç. Dr. Rıdvan CANIM, Dekanlar, Müdürler, akademisyenler idari personel ve öğrenciler katıldı.

Lansmanda Müdür Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Levent Doğan, Mehmet Türker Acaroğlu’nun hayatı ve eserleri hakkında bilgi vererek “Türkçeden Bulgarcaya Geçen Kelimeler Sözlüğü”nün hangi aşamalardan geçerek yayın haline geldiğini anlattı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük Türkiye ve Bulgaristan’ın kültür hayatı için “Türkçeden Bulgarcaya Geçen Kelimeler Sözlüğü” nün önemli bir kitap olduğunu belirttiği konuşmasında Mehmet Türker ACAROĞLU’na değerli çalışmasından ötürü teşekkür etti. Rektörümüz sözlüğün bu önemli yolda bir kilometre taşı olduğunu ifade ederek başta Enstitümüz Balkan Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Myumyun Isov olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükelçi Murat Ahmet Yörük konuşmasında Türkiye ve Bulgaristan arasında kökeni yüzyıllara dayanan yoğun bir etkileşiminin bulunduğunu ve bu eserin de bu etkileşimin bir göstergesi olduğunu belirtti. Büyükelçi Murat Ahmet Yörük bu eserin Balkanlar ile ilgili çalışma yapan tüm akademisyenler için yararlı ve ışık tutucu bir eser olduğunu ifade ederek, ilerde yapılacak araştırmalara da önemli bir referans olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılara “Türkçeden Bulgarcaya Geçen Kelimeler Sözlüğü” kitabı hediye edildi.

Ek Resimler
Bu içerik 20.06.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1974 kez okundu.