BALKAN ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DR. ENES TURBIC STROSSMAYER ÜNİVERSİTESİ’NE RESMİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİREN TRAKYA ÜNİVERSİTESİ HEYETİNDE YER ALDI

15 ve 16 Ocak 2024 tarihlerinde Trakya Üniversitesi heyeti Hırvatistan’ın en büyük üniversitelerinden biri olan Josip Juraj Strossmayer Üniversitesini ziyaret etti. Üniversitemiz heyetine başkanlık eden Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer’e Enstitümüz Balkan Tarihi Anabilim Dalından Dr. Enes Turbic de eşlik etti. Trakya Üniversitesi heyeti Strossmayer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vlado Guberac, Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonja Vila, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Damir Matanović, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emina Berbić Kolar ile resmi görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Yapılan görüşmelerde bugüne kadar varılan somut işbirliğinin önemine değinilerek, gelecekte özellikle tıp ve tarım alanlarında olmak üzere, bir dizi ortak proje üzerinde çalışmalar yapılacağı belirtildi. T.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, S.Ü. Rektörü Prof. Dr. Vlado Guberac’ın kendisine yeni işbirliği olanakları, öğretim elemanları, üniversite personelleri ve öğrenciler için hareketlilik olanağı sunacağını söyleyerek, Strossmayer Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Yönetimini Edirne'ye ve Trakya Üniversitesine davet etti. S.Ü. Rektörü Prof. Dr. Guberac ile yapılan resmi ziyaretin ardından Trakya Üniversitesi heyeti S.Ü. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berbić Kolar ve öğretim üyelerini Edirne'ye davet ederek, çeşitli işbirlikleri teklifinde bulundu. Prof. Dr. Berbić Kolar, ''İşbirliğimiz sürekli gelişti ve uzun yıllar boyunca meslektaşlarımızla dostluklar kurduk. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda üniversitenin Konservatuar Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer hocanın ve Trakya Üniversitesi  heyetinin gelmesi bizleri mutlu etti. Bu buluşma ile sadece bilimsel değil, aynı zamanda bir sanat kurumu olduğumuzu da gösterdik ve bu tür işbirlikleri bizi ayrıca mutlu ediyor'' dedi.

 

Resmi görüşmelerin ardından 16 Ocak 2024 tarihinde Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Doç. Sela Can Dökmeci, Doç. Musa Eren İşkodralı, Dr. Üyesi Mustafa Kurt ve Göknur Bilgin’den oluşan Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı ekibi, Strossmayer Üniversitesindeki Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde konser verdi.

Ek Resimler
Bu içerik 07.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 119 kez okundu.