BALKAN SAVAŞLARI KONFERANSI

Enstitü Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Dr. Bülent AKYAY, 14 Kasım 2018 tarihinde Balkan Savaşlarının 106. Yıldönümü ve Alaiye Şehitlerini Anma Programı çerçevesinde Çatalca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen konferansa katıldı. Arif Nihat Asya Meslek ve Teknik Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin bir diğer katılımcısı Yıldız Teknik Üniversitesi Balkan ve Karadeniz Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet HACISALİHOĞLU idi.

Konferans öncesinde Çatalca’da bulunan Mübadele Müzesi ziyaret edildi.

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer BECEL, Çatalca Belediye Başkanı Cem KARA, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YAVUZ, İlçe Emniyet Müdürü Bülent ÇELİK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ERŞAHİN, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Vekili Üsteğmen Doğan GÜLTEKİN, Türk Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fethi KANSU, Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Halil GÖK, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan GÜZEL, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleşen konferansta, Enstitü müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Bülent AKYAY “Balkan Harbi’nde Çatalca Muharebeleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Bu içerik 06.02.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 655 kez okundu.