TÜRK ÜNİVERSİTELERİNDEKİ BALKAN UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZ TEMSİLCİLERİ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ BALKAN ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNÜN DÜZENLEDİĞİ ÇEVRİMİÇİ TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından 2022 yılı içinde gerçekleştirilmesi planlanan Balkan Araştırmaları Çalıştayının tanışma ve hazırlık toplantısı çevrimiçi olarak yapıldı. Enstitü Müdürü Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet’in enstitünün faaliyet ve çalışmalarına ilişkin sunumunun ardından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun da kısa bir selamlama konuşması yaptığı toplantıda, çalıştayda ele alınacak konular görüşüldü.

Toplantıya davet edilen Türkiye’deki dokuz üniversitenin faaliyette olan Balkanlarla ilgili uygulama ve araştırma ve merkezlerinin müdür ve koordinatörlerinden katılım sağlayanlar ve görev yaptıkları kurumlar şöyledir: Bursa Uludağ Üniversitesinden Prof. Dr. Vejdi Bilgin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden Prof. Dr. Aşkın Koyuncu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden Prof. Dr. Meryem Kaçan Erdoğan, İstanbul Rumeli Üniversitesinden Doktorant Erdem Eren, İzmir Demokrasi Üniversitesinden Doç. Dr. Gonca Kuzay Demir, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Doç. Dr. Beycan Hocaoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Ünal Şenel ve Doktorant Özer Hatip, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden Doç. Dr. Sezai Öztaş ve Yıldız Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu.

Enstitümüzden Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Hüseyinoğlu, Balkan Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Akyay ve Enstitü Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Kılıç’ın da katılarak katkı sunduğu toplantıda yapılması planlanan çalıştaya ilişkin görüş ve öneriler paylaşıldı.  
Ek Resimler
Bu içerik 07.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 265 kez okundu.